Villa Sardinia & SPA

Собствени апартаменти на морето

Собствени апартаменти край морето – мечта за много от нас. Но едно е да разполагате със значителна сума, което означава да имате възможността да изберете почти всеки курортен град в света, а съвсем друго е да подбирате варианти с ограничени финансови възможности. В този случай ще трябва да положите максимални усилия, за да намерите сред известните и неизвестните региони точно това специално място, където не само да се насладите на почивката си, но и да закупите качествен имот на изгодна цена. И повярвайте, такива крайморски курорти наистина съществуват!

Имот край морето в България: достъпни варианти

Цените на имотите в България са доста ниски в цялата страна, както в селските райони, така и край морето и дори в столицата. България предлага разнообразни варианти за тези, които търсят достъпни жилища край морето. Тук можете да намерите както модерни апартаменти в новопостроени сгради, така и по-бюджетни варианти в стари сгради.

Курорти с достъпни имоти

Да живеете край морето в България можете в свой апартамент в популярни курортни локации като Бургас, Варна (курорт Слънчев бряг), Несебър, Созопол, Свети Влас. При това цената на такова жилище ще бъде по джоба на мнозина.

  1. Бургас: Това е голямо пристанищно град с развита инфраструктура. Въпреки популярността, тук можете да намерите достъпни по цена апартаменти. Например, малък апартамент в жилищен район може да бъде закупен за 30-40 хиляди евро.
  2. Варна и Слънчев бряг: Варна е един от най-големите градове на крайбрежието и предлага множество варианти за имоти. Слънчев бряг е популярен курорт, където можете да намерите евтини апартаменти, особено ако не са на първа линия до морето.
  3. Несебър: Този древен град е известен със своите исторически забележителности и уютна атмосфера. Цените на жилищата тук могат да варират, но винаги можете да намерите варианти в рамките на 35-50 хиляди евро.
  4. Созопол: Очарователен град с богата история и красиви плажове. Тук също можете да намерите достъпни по цена апартаменти с изглед към морето.
  5. Sveti Vlas: Спокойно курортно градче, което е популярно сред семейните двойки. Тук също можете да намерите бюджетни варианти за имоти.

Процесът на покупка на имот

След избора на имот е необходимо да внесете резервационен депозит, който не надвишава 10% от стойността на апартамента или къщата. След това имотът се сваля от продажба и се подписва предварителен договор. Документът за право на собственост се подписва пред български нотариус, в района на който се намира апартаментът. За купувача е достатъчно да има само задграничен паспорт.

Допълнителни разходи

При покупка на имот в България трябва да се вземат предвид и допълнителните разходи. Те включват данък върху покупката на имота (около 2.5% от стойността), нотариални такси, както и разходи за регистрация на правото на собственост.

Изглед към морето: допълнителна такса

За изглед към морето от прозорците на апартамента обикновено се налага допълнително плащане. Това може да бъде значителна статия на разходите, особено в популярните курортни зони. Въпреки това, трябва да се отбележи, че и без изглед към морето можете да намерите прекрасни варианти за жилище в непосредствена близост до плажа.

По този начин, България предлага множество варианти за достъпни имоти край морето. Независимо дали търсите уютен апартамент в центъра на града или къщичка в тих курортен град, тук всеки ще може да намери нещо по свой вкус и бюджет. Достъпните цени, развитата инфраструктура и топлото море правят България отличен избор за тези, които мечтаят за жилище край морето без значителни финансови разходи.

Ähnliche Artikel

de_DEDE